Wspomnienie z Lofotów

Ćwiczenie z tekstem do uzupełniania dla osób, które zaczynają naukę czasu przeszłego (preteritum).

Każdy kiedyś zaczynał naukę czasu przeszłego. Zasady są proste, ale czasowników i ich form jest naprawdę dużo do nauczenia.

Zasady tworzenia czasu przeszłego

W opowiadaniu skupiamy się na niewyszukanych słowach, których łatwo użyjesz w codziennych rozmowach.

Lofoten
Woda w Henningsvær, 2018

Ćwiczenie

Uzupełnij tekst czasownikami w formie preteritum. Niektóre czasowniki mogą mieć kilka poprawnych form.

I fjor dro jeg til Lofoten for første gang. Jeg ville besøke en venn som bodde i Henningsvær og inviterte meg mange ganger før. Det var en fantastisk opplevelse. Lofoten ligger over Polarsirkelen, men klimaet er mildere enn man kanskje skulle tro. Jeg kom i juni, akkurat tidsnok til å oppleve midnattssolen.

Den første dagen bestemte jeg meg for å gå på tur. Isak, vennen min, anbefalte et kjent sted i nærheten. Stiene var godt merket, og jeg følte meg trygg hele veien. På toppen av fjellet hadde jeg en utrolig utsikt over øyene og havet. Det var så vakkert at jeg nesten glemte å ta bilder!

Men Lofoten er også kjent for fiske. Jeg prøvde å fiske med noen lokale fiskere, og vi fanget mye. Det viste seg å være en helt unik opplevelse. Vi tok fisk med tilbake til fiskeværet og laget en deilig fiskesuppe.

Denne kvelden satt(sitte) vi rundt et bål og snakket om livet på Lofoten. Alle var(være) veldig vennlige, og jeg følte at jeg virkelig forstod kulturen og folket der. Det kom til å være et minne jeg alltid skattet.

SprawdźxCała prawda jednym gestem.

Jak Ci poszło? Miało być łatwo, szybko i przyjemnie.

Jeśli masz ochotę na podobną formę, ale wyższy poziom słownictwa i gramatyki, to polecamy opowiadanie: Vidar – strażnik lasu.